Reddet av en engel.

Vitnesbyrd om hvordan Gud beskytter når vi ber om å bli bevart, kan inspirere andre og gjøre at flere velger å overgi seg til Herrens ledelse.
Det er ikke slik at Gud alltid lar oss unngå konsekvensene av våre feilgrep. Ei heller hindrer han at prøvelser og vanskeligheter når oss. Men han tillater ofte tøffe erfaringer for at vår karakter kan slipes og formes etter Guds bilde. I smeltedigelen blir det varmt når urenheter fjernes, og på dreiebenken gjør det vondt når kanter eller ujevnheter slipes ned. Men resultatet kan bli til Guds ære. Av og til gir han oss imidlertid opplevelser som dokumenterer at han er med oss, og at han har en plan med våre liv. 

Mens jeg studerte teologi i England, benyttet jeg to somre til å selge kristne bøker på Island. I miljøet jeg tilhørte, var dette en ganske vanlig måte å tjene penger på til neste års skolegang. Reisen gikk med ferge fra Skottland. Erfaringene Gud ga meg på Sagaøya var mange. Islendinger er glade i bøker. Jeg solgte en islandsk utgave av bokserien ”I Mesterens Fotspor,” og det vanlige var at jeg banket på en dør, hilste og ga vedkommende et kort hvor bokserien ble beskrevet på Islandsk. Deretter hentet personen penger og jeg avleverte bøkene. Det gode resultatet jeg oppnådde var så visst ikke fordi jeg var noen dyktig salgsperson. Det var helt andre faktorer som styrte.

Men tilbake til den spesielle hendelsen dette vitnesbyrdet skal omhandle. På et tidspunkt kjørte jeg hele natten for å komme til et nytt distrikt som bokforlaget hadde gitt meg. Veiene på Island – på den tiden – kunne være ganske røffe, og ofte forsvant veien ned i en elv og kom opp igjen på den andre siden. Mange steder var veien kun høvlet ut i de bratte fjellskråningene, uten at det var noe rekkverk på den siden som gikk ”rett ned i avgrunnen.” Jeg kjørte ganske friskt, siden det ikke var andre biler på veien i dette øde området, og jeg regnet med at jeg ville se lysene om det kom noen imot meg. Jeg kom kjørende oppover et sted hvor veien var skåret inn i lavamassen. På høyre side av veien gikk det et stup rett ned i havet. I det veien svingte mot venstre og jeg skulle kjøre inn i en ny dal, stanset plutselig motoren og lysene slukket. Bilen var fullstendig død. Jeg ble forskrekket med tanke på hvor øde dette området var, og jeg ble en liten stund redd for at jeg måtte bli sittende der oppe på fjellet hele natten.For å komme meg vekk fra stupet på høyre side av veien, lot jeg bilen gli langsomt bakover, slik at jeg ble stående helt inntil lavaveggen på venstre side. Jeg satt en stund og tenkte, og ba om at Gud måtte hjelpe meg i denne vanskelige situasjonen, og at hans vilje måtte skje. I det jeg igjen vrir på tenningen, starter bien og lysene kommer på. Jeg takker Herren for at han svarte min bønn, og begynner å kjøre igjen. Men siden jeg hadde stått stille, kom jeg rundt svingen i meget lav hastighet. I svingen lyste selvfølgelig billyktene rett ut i lufta, men da jeg nesten var kommet gjennom svingen, falt igjen lyskjeglen inn på veien. Jeg bråbremset, for rett foran meg hadde veien rast ut og bilen ble stående et par meter fra å havne i Ishavet. 

Med ett forsto jeg hvorfor en engel hadde skrudd av tenningen slik at bilen hadde stoppet på mystisk vis. Hadde jeg kommet rundt svingen med den hastigheten jeg hadde, ville ikke denne artikkelen ha blitt skrevet, for da ville jeg ha omkommet den natten på Island. 
Jeg fikk varslet om faren, og kom meg ikke til det tiltenkte området før senere den sommeren.
Jeg vet at enkelte opplever noe vondt når de hører eller leser slike mirakelhistorier. Kanskje har de erfart at venner eller kjære ikke ble reddet i prekære situasjoner, og de føler at Gud er urettferdig når han ikke alltid griper inn. Til tider har vel de fleste av oss vært i situasjoner hvor svært vonde ting skjer med oss eller våre kjære, i en syndig verden, og vi blir sittende med mange ubesvarte spørsmål. Hvis vi virkelige ønsker et svar på alt det vi nå ikke forstår, er det viktig at vi planlegger å være med Jesus hjem når han snart kommer for å hente de som lar han være Herre i sine liv. Hjemme i Guds rike vil alle svarene på våre vanskelige spørsmål bli gitt oss. Så hvis det betyr noe for deg å vite det du nå ikke forstår, bør du sette alt inn på å kunne være til stede når svarene blir gitt. Sett deg som mål å være der. Hensikten med bladet vi gir ut, er nettopp å gjøre Guds plan, Hans budskap og himmelens tilbud synlig og attraktiv for så mange som mulig.    JB.
 opp
topp

 
 
 
Mens Vi Venter - Nr. 29 (9 årgang 1/2001)
http://www.barukmedia.com/mvv