Arkeologireiser.

Ta bilder, film og lag presentasjoner fra Bibelen!
Tre tilbud om studiereiser i år:

1. Tur til Egypt, Jordan i vår - I israelittenes fotspor. Turen avsluttes i Israel for de som måtte ønske det.

2. Tur til Mesopotamia og Noas Ark og Ararat sommeren 2004

3. Tur til Saudi Arabia høsten 2004

Detaljer program lengre nede på siden. For ytterligere opplysninger om pris, program og påmelding; ring 93407755 eller mail elin@teamconsultmedia.com
eller skriv til MVVs adresse på side 3

MESOPOTAMIA OG NOAS ARK I ARARAT
Turen går etter planen
13-25 juni 2004
Bli med på ny tur til Abrahams, Rebekkas, Lea og Rakels hjemland på den andre siden av elven (Eufrat), kjør langs Tigris, se kaldeernes og hurittenes urhjem, legenden om stedet for Edens hage og til slutt: Natur og kultureksplosjonen i Araratområdet. Møt nomader, gravrøvere, gjetere, huleboere, munker i verdens eldste kloster m.m. Se varme og kalde kilder, meteornedslag, vulkaner og lava og historiske elver. Hør om en historie tilbake til da verden begynte pånytt, se restene etter det mange tror er Noas ark. Møt en representant fra universitetet. Se det nye museum ved båtrestene. Se et gammelt alter og ruiner etter et sted som tradisjonelt forbindes med Noa. Hør lokalbefolkningens egne historier. + mye mer! Turen avsluttes i Istanbul.
En studie og opplevelsferie du aldri vil glemme. Nærmere program i neste MVV.

Interessert?
Kontakt oss på adressen over.

OBS: Programinnhold kan bli endret

OPPDATERING:

 Til alle som har meldt sin interesse til våre studieturer i 2004

Vi hadde stort håp om å kunne arrangere tur i Exodus fotspor den 23 mars og framover. Fortsatt er det store problemer med å komme inn i Saudi-Arabia, da det ikke er mulig å få turist-visum til dette landet. Nå har det endelig lykkes oss å få invitasjonsvisum for våre studieturdeltakere, men vi kan dessverre ikke dra via Egypt og vi kan heller ikke dra så hurtig som vi ønsket.

Derfor har vi delt turen i to.

I Exodus fotspor i Egypt og Jordan vil gå som normalt . I stedet for Saudi-Arabia vil vi reise innom Israel mot slutten av reisen. Dersom noen ønsker å avslutte reisen etter Jordan, kan de reise hjem fra Amman. (se vedlagt nytt program)

Turen til Saudi-Arabia vil bli den siste uka i september (høstferien). Den vil ha ca. 1 ukes varighet og avreise vil skje via London. Det vil ta ca. 60 dager å få behandlet visumsøknaden, og passet må ikke inneholde stempel fra Israel. Kvinner under 40 år kan kun reise uten ektefelle dersom de har med en bror eller far. Det vil etter det vi forstår være begrenset deltakerantall til Saudi-Arabia, så de som melder seg på først, vil selvfølgelig først komme med. Prisen er ennå ikke fastlagt.

De som ønsker å bli med oss på en av eller begge turene må gi oss beskjed så snart som mulig.

Flybilletter vil bli bestilt individuelt og betales individuelt.

Studietur til Øst-Tyrkia, Mesopotamia og Ararat 13 juni - 25 juni vil gå som planlagt dersom det blir nok deltakere. Program og pris følger vedlagt.

 

Studietur til Egypt, Jordan og Israel - 23 mars - 5 april 2004:

Program

Oppdatert Program - (endelig program vil bli tilsendt og ligge i studiepermer som fås ved avreisen)

 Tirsdag 23 mars - Avreise fra Gardermoen. Tidspunkt vil bli kunngjort om en ukes tid. - Ankomst Kairo. - Velkomstmiddag (inkludert i prisen)

 Onsdag 24 mars - På søk etter Imhotep og faraoene i Egypt! Sakkara:De første pyramidene og de store kornkamrene der. Hvem var Imhotep? Ruinene etter Imhoteps tempel. Etter tradisjoner er dette bygd over fengselet som Josef satt i. Ruinene etter Memphis og omgivelsene der. Memphis var en av de gamle hovedstedene i Egypt, nevnt flere steder i Bibelen. Vi besøker de flotte pyramidene og sfinksen ved Giza. Hvem bygget disse store monumentene? Var det israelittiske slaver eller andre? Kanskje får vi komme inn i en av dem. Kamelridning ved pyramidene.

 Torsdag 25 mars - På søk etter israelittene i Gosen! I dette fruktbare området plasserte Josef sin familie etter Faraos ønske. Her dukker også et annet folkeslag opp på samme tid; Hyksos, kongene fra fremmed land. Hvem var de? Hvor ble de av? Hyksosfolkets hovedstad i Avaris og omgivelsene der. Hør om den store invasjonen av Avaris og grunnleggelsen av et av de største Egypt-dynastier. Hvem invaderte Hyksos og hvilken forbindelse har han med Moses? Heldag.

 Fredag 26 mars - Kairorundtur: Saladins festning og Muhammed Alis kjempemoske. Verdens største basar. På søk i Kairo museum etter bibelhistoriens personer. Her finner vi også skattene fra TutAnkAmons grav og den berømte Mernepta-støtten hvor Israel for første gang er nevnt på innskripsjoner fra oldtiden. Vi avslutter dagen med en avslappende middag i båt på Nilen (inkludert i prisen).

 Lørdag 27 mars - På søk etter Moses! Vi følger i utvandringens fotspor. Hvilken vei tok de? Hvordan kan vi vite det?Hva vet vi i dag? Vi kjører i sporene av leirsteder som Etam og veien de gikk i ødemarken. Vi bruker Bibelen som veiviser. Endestoppestedet er Nuweiba, der havet delte seg. Hvilke funn er gjort for å bekrefte stedet?

Middag og overnatting på løvhytte-vis (Sukkah) i stråhytter på stranden (det er senger i hyttene). Her kan vi leve oss inn i israelittenes siste natt på egyptisk territorium for ca. 3500 år siden.

 Søndag 28 mars - På søk etter etter Guds mirakler! Støtten som ble reist til minne om overgangen. Israelittenes og egypternes leirsted den siste natten. Vi snorkler på stedet hvor det er en ryddet vei i havet, uten korallrev, men på en sandbro over til den andre siden. Hør om målinger som er gjort av dybdene i havet.

Båt over Akababukten til Jordan. Ankomst Jordan. Buss til nabateerbyen Petra i det tidligere Edom (Esaus etterkommeres land). Overnatting i Petra

 Mandag 29 mars - Frokost på hotellet - Full sightseeing i Petra, inklusiv hesteridning på en kort distanse. Se og forstå hvorfor gjenoppdagelsen av denne byen tok pusten fra en vestlig oppdagelsesreisende. Hvilke historiske røtter har den?

 Tirsdag 30 mars - Tidlig frokost. På søk etter israelittenes vandringer ved Seirfjellene. Vi kjører langs Kongeveien, veien som israelittene ønsket å ta en snarvei til. Vi passerer Bibelens Edom, Moab og Ammon. - Vi klatrer opp til Nebofjellet, der Moses`vandring sluttet etter at han fikk skue inn i det forjettede land. Avreise fra Amman til Oslo; eller buss til Jerusalem. Mulig stopp ved Kerak-festningen. - Vi drar opp Jordan-dalen til grense-overgangen ved Bet-Shean. Overnatting i Bet Shean. (De som vil avslutte turen og reise hjem via Amman, vil bli kjørt dit.)

 Onsdag 31 mars - Frokost. - Avreise til Jordanelven hvor det er anledning til å overvære dåp. - Lunsj ved Taborfjellet. - Deretter reiser vi til Jerusalem via Jeriko.

 Torsdag 1 April - 9.00 Frokost - Etter en hektisk uke bruker vi dagen til å slappe av. Forslag til severdigheter for de som er i Jerusalem for første gang.

 Fredag 2 April - 8:30 Frokost - 10:00 Der fortid møter nåtid:(For de som måtte ønske det) - Besøke Gordons Golgata og Jesu grav. Her vil vi også fortelle historien om oppdagelsen av Paktens Ark, og stedet der den skal ligge. Hva mer ble funnet samme sted? Vil vi noengang få vite om den er der? - Se Sidkias hule/Salomos stenbrudd, hvor veien inn til Paktens Ark skal være. Her er stedet for de seneste utgravningene etter skatter fra den første tempelperioden. Hva har de funnet til nå?

 Lørdag 3 April - 9.00 Frokost - Fridag

 Søndag 4 April - 8.00 Frokost - 8:30 Avreise til Dødehavet og Bibelens Sin-ørken (for de som måtte ønske det). - Vi ser på restene etter Sodoma og Gomorra. Vi finner svovelkuler i formasjonene. - På bussen: Spørsmål og svar omkring Israels tidligste historie. Opplev litt av Israels barns ørkenvandringer for 3500 år tilbake i ørkenen Sin. Vi ser Horfjellet (fjellet der Aron døde) Klatretur til toppen av Horfjellet for de som er spreke (tar ca. 15 min.).. Kjører opp Skorpionveien (Maale Akrabim i Bibelen) Vi ser også på alternativt sted til Kadesj Barnea hvor israelittene sendte speidere inn i Israel. Besøk også den bibelske grensebyen Tamar, som en mann har utgravd for egne midler. - Lunsj i Hatzeva

Tilbake til Dødehavet kommer vi til En Gedi, der Kong Saul jaktet på David. -Vi besøker hulene ved Qumran der Dødehavsrullene ble funnet. Hør om esserne som levde på Jesu tid og blant annet bodde også her. - En dukkert i Dødehavet hører også med.

 Mandag 5 April - Avreise, i felles sherut, til Flyplassen ca to timer før flyavgang. Tider vil bli opplyst når rimeligst fly er funnet.

Priser: Endelige priser vil foreligge om noen dager. Vi prøver fortsatt å få de redusert. Men foreløbig ser det slik ut: Fly: Ikke kjente priser ennå. Ca 3500,- er trolig pris. Men vi håper å få det rimeligere. - Landarrangement Egypt og Jordan: Foreløbig pris er: 5400,- tilsammen - Landarrangement i Israel er en spleisetur. Overnatting i Jerusalem etter ønske og pris. Transport og spesiell tur søndag den 4 april vil foreligge om kort tid. Ingen utgifter til guiding. Det blir spleiset på transporten.

 

Studietur til Øst-Tyrkia, Mesopotamia og Ararat - Dagstur til Iran - 13-25 juni 2004

 Program (endelig program vil bli tilsendt og ligge i studiepermer som fås ved avreisen)

Søndag 13 juni - Avreise fra Gardermoen. Ankomst Istanbul - Fly videre til Gaziantep 

Mandag 14 juni

Avreise fra Gaziantep til SanliUrfa via den store elven Eufrat. Vi kjører også forbi Seruc, byen som er oppkalt etter Serug, Abrahams oldefar og Noas tipp,tipp,tippoldebarn.

I SanliUrfa besøker vi Abrahams grotte og lærer om hvorfor dette menes å være det virkelige Ur i Kaldea. Denne byen het Edessa på Jesu tid og de første apostler kom hit i år 31 e.Kr. To av disiplene led martyrdøden her, og de kristne hadde hovedsete og drev skoler i lang tid i denne byen.

Vi besøker en borg og en trapp inni fjellet som etter et gammelt sagn er bygget av Nimrod. (Se 1 Mosebok kap. 10)

Middag og overnatting i SanliUrfa

 Tirsdag 15 juni

Handle i og besøke gamle basarer hvor varene lages mens du ser på. Få en følelse av hvordan butikker og håndverk har fungert siden oldtidens Mesopotamia.

Vi besøker Harran. Byen der Abraham oppholdt seg på sin ferd til Kanaan. På dette stedet hentet også Elieser sin brud til Isak. Her bodde Laban, Rachel og Lea. Hit kom Jakob, og 11 av hans sønner ble født her. Se en eldgammel brønn utenfor byen som menes å være brønnen hvor Jacob kom og så Rakel for første gang. Besøk i gamle originale hus. Besøke stedet der, etter tradisjonen, Job holdt til en grotte da han var syk.

Tilbake til Urfa. Middag og overnatting der.

Onsdag 16 juni

Vi besøker ferske utgravninger nær Urfa, hvor verdens eldste tempel er funnet, eldre enn Sumer. Vi ser også ruiner etter en Tel hvor man har funnet en ordbok med sumerisk og akkadisk. Hør historien om Nimrods akkadiske rike.

Vi passerer Jobs store eiendom nær SanliUrfa og drar videre til nestorianernes Nusaybin, og Midyat hvor vi skal overnatte i et kloster fra 300-tallet e.Kr. Vi besøker erkebiskoppen i den syrisk ortodokse kirke, som bor her. Er vi heldige får vi audiens.

Torsdag 17 juni

Etter frokost og omvisning drar vi videre til Hasankeyf, en by du aldri vil glemme. Her bodde og bor folk i grotter og fjellsider hvor høydeskrekk må være et totalt fremmedord. Vi spiser lunsj med bena i Tigris-elven.Deretter forlater vi Mesopotamia og kjører oppover mot fjellene. Vi passerer Vansjøen og ender opp i Uaratus gamle hovedstad Tushpa, idag Van. - Middag og overnatting i Van.

Fredag 18 juni

Etter frokost på hotellet drar vi til ruinene etter Tushpa og borgen i Urartu. her er det en fantastisk utsikt over Van. Van er, etter gamle tradisjoner i området, regnet for å være stedet hvor Edens Hage lå. Hvorfor får du vite mer om på turen. Vi besøker også stedet hvor Semiramis eller Ishtar/Artemis hadde sitt sommerslott og hvor hun bygget vannkanaler. Vi besøker også et fantastisk vannfall i vakre omgivelser.

Vi følger sporene etter Noas etterkommere etter som vi nærmer oss Ararat. Hvem var de? Hva ble de kalt i området? Vi passerer vulkan og lavaavleiringer du aldri har sett maken til. Tidlig ettermiddag ankommer vi den lille byen Dogubayazid ved foten av det mektige Araratfjellet. - Middag og overnatting her.

Lørdag 19 juni - Frokost på hotellet

Vi tilbringer dagen ved funnet av det som svært mange tror er restene av Noas Ark. Hvilke undersøkelser er blitt gjort for å bekrefte funnet? Hva finner vi i omgivelsene rundt som bekrefter at dette kan være Noas ark? Vi besøker også museet som er åpnet like ved arkrestene. Vi går tur i den lille landsbyen Nisir, beskrevet i Gilgamesj-eposet. Du kan selv lete etter forsteinet tre, fossiler og ostrakon. - Middag og overnattting i Dogubayazid.

Søndag 20 juni

Frokost på hotellet. Vi besøker landsbyen Kazan. Her finner vi mektige ankersteiner med inngraveringer, gravsteiner m.m. I berget ved siden av finner vi flere ankersteiner med 8 kors etter antallet mennesker i arken. Her finner vi også en gravlund fra urarternes tid. Vi besøker også, etter gammelt armensk tradisjon, Noas alter og stedet der det ble funnet gravsteiner med 8 mennesker, regnbue og en båt. - Se også den utrolige sletten, som på naturlig vis pumper opp vann. Ja, til og med selters!

Om ettermiddagen besøker vi Muratelven. Et vakkert og spennende syn der den bukter seg under stupbratte juv og inni fjell. Vi ser formasjoner av mineralrike geysirer med fargesprekende formasjoner. her kan du bade i svovelbad under stjernehimmelen.

 Mandag 21 juni - Vi drar til den iranske grensen og videre til det iranske Azerbayshan. Nærmere opplevelses og veibeskrivelse vil komme senere. Dagstur. Visumplikt fra Norge. På veien dit ser vi på verdens nest største meteorittkrater i nyere tid.

Tirsdag 22 juni - Vi tar en deilig avslappende tur til baksiden av Araratfjellet. Her besøker vi nomader som lever i fjellsiden. Herfra kan vi se inn i landet Armenia på den andre siden av Arax-elven. Arax-elven ble tidligere kalt Gihon og var en av elvene som rant ut fra Edens hage. Den har vært gjenstand for de tidligste myter. Etter Veda ble guden Mithra født her. Hvem han var vil du få vite mer om.

Onsdag 23 juni - Frokost på hotellet. Vi besøker det gamle Dogubayazid som ligger nedenfor den gamle byen og festningen i fjellet fra Urartus tid. - Avreise til Erzurum, hvor flyet går til Istanbul via Ankara.

Torsdag 24 juni - Etter frokost drar vi på sightseeing i Istanbul. Vi shopper i Istanbuls store basarer og besøker Sofia-katedralen som ble bygget av to av Bysants mektigste keisere. Vi tar en titt inn i Bysants historie og senere det ottomanske islamske riket som fulgte.

Fredag 25 juni - Frokost og avreise til Norge/Danmark

Priser: Endelige priser vil foreligge om kort tid. Vi håper å få prisene ytterligere ned enn tilbudet sist år. Priser i juni 2003: Fly: 2500,- Landarrangement inkludert inneriksfly: 768 Euro =ca. kr. 6605,-

 

Studietur Saudi-Arabia og det virkelige Sinaifjellet Sept.-okt. 2004

Program (Ikke fastlagt) (endelig program vil bli tilsendt, og ligge i studiepermer som fås ved avreisen)

Programmet vil inneholde:

Dag 1 - Avreise til London og videre til Jedda i kongeriket Saudi-Arabia - (Ryan Air og Saudi-arabian airlines)

Dag 2 - Vi får omvisning i Jedda

Dag 3 - Innenriksfly til Tabuk

De neste dagene:

På søk etter det gamle Midian! Ruinene etter stedet der Jehtro bodde og Moses gjette sauer i 40 år. Stedet israelittene kom til på den andre siden av havet, som ble delt.

Vi snorkler og dykker etter vognhjul og andre rester etter egypterhæren.

På søk etter israelittenes leirsteder! Mari, Elim og Refidim. Se den splittede kjempesteinen hvor bevisene for kraftige vannstrømmer (som kom ut av klippen) fortsatt er synlige.

På søk etter det virkelige Sinaifjellet. Israelittens leirsted rundt fjellet. Steinen der gullkalven sto. Andre kjennetegn rundt fjellet.

Etter offisielt program ser vi også Madaìn Saleh. En by som kan måle seg med Petra! Nabateergraver med innskripsjoner

Dag 7 - Innenriksfly fra Tabuk til Jedda.

Dag 8 - Avreise fra Jedda til London - London-Norge

Priser:

Vi reiser med et reisebyrå som er vant med offisielle turer til Saudi-Arabia og venter på priser derfra. De reiser med jeep i ørkenen og har derfor vanligvis et begrenset antall deltakere (16). De som melder seg på først vil bli foretrukket, deretter kommer de som står på en reserveliste i tilfelle frafall. Vi må så tidlig som mulig søke om visa, så meld din interesse så fort som mulig og helst innen 15 april. Husk at kvinner under 40 år kun får reise dersom de har med bror, far eller ektemann. Dette må dokumenteres. Jøder kan fritt reise til Saudi-Arabia, men dersom noen har israelske stempel i passet kan de bli nektet visum. Passet må ikke ha en utgåelsesfrist på mindre enn seks måneder.


Tilbake:
opp
topp
 
Mens Vi Venter - Nr. 36 (11. årgang) 3/2003
Les hundrevis av artikler her:
http://www.mensviventer.no