Mens Vi Venter

Fossilfunn ved heltenes vugge 

Vi skulle bare ta en titt oppe ved landsbyen  Heltenes vugge:
Yigityatagi og høre om folket hadde sett en av de forsvunnede inskripsjonene i dette området. Området ligger over bakkekammen der mange tror Noas ark opprinnelig landet ved Nisir, slik også assyriske innskripsjoner forteller. Ved foten av fjellet ligger Kargakonmaz (ravnen ville ikke lande). Det var en bratt tur oppover fjellsiden før vi kom til topps. Vi vandret litt rundt i området, hilste på folk og sauer og kikket på mulighetene for å finne mer dokumentasjon. Fjellene bar preg av at store omveltninger en gang hadde funnet sted.

Men så besluttet bilen at vi måtte bli der, den nektet å starte.
Hele reisefølget, inklusiv to barn, måtte belage seg på lang ventetid. Men kanskje var dette en gave fra Gud? For Nicholas på 11 år skulle snart finne en mengde bevis på den store vannflommen han har hørt og lest om i Bibelen. Her i 2500 meters høyde, var vi plutselig omgitt av en mengde fossiller forsteinet i bakken vi gikk på. Noen satt bom fast, andre kunne vi bryte av og ta med oss. Nicholas fikk en god samling å ta med til skolen. Det ble også en god utendørs undervisning i hvordan det kunne være gammel havbunn på en høy fjelltopp med havet hundrevis av mil  unna.
De lokale innbyggerne fulgte interessert med i hva vi holdt på med og det tok ikke lang tid før vi var invitert på kake og te. I tillegg fikk vi en flott fossil av  en sjøstjerne med som gave da vi dro.
En ung mann  vi hadde med i bilen forlangte å få gå store deler av veien ned igjen. Han ville samle enda flere fossiller.

Og hvem var heltene? De 8 som overlevde flommen og kom ut av arken, selvfølgelig. Her  startet verdenshistorien pånytt.

Hovedbilde til venstre: Gjestfrihet og vennlighet preger innbyggererne i Heltenes vugge.

Bilde 1: Masse fossile skjell tett i tett i bakken. Bilde 2: Fossilet av sjøstjernen som vi fikk av de gjestfrie  innbyggere i “Heltenes vugge”.  Bilde 3: Fossil av en
blekksprut funnet av vår tyrkiske medreisende. Bilde 4: Fossil av et skjell.

 


Tilbake:
opp
topp
 
Mens Vi Venter - Nr. 46 (14. årgang) 3 /2006
Les hundrevis av artikler her:
http://www.mensviventer.no