Verden i krise

I Bibelen blir de troende som lever like før Jesu gjenkomst anbefalt å legge merke til alle tegnene på at alt snart er slutt. For dem som venter på sin Frelser, oppleves det ikke negativt å fokusere på indikasjonene som viser at denne verdens smerte og elendighet om en liten tid er over, og de skal møte og alltid få være sammen med sin beste venn. Blant en rekke tegn på gjenkomsten som Guds Ord nevner, er bl. a. hungersnød, jordskjelv og pest. Noen vil kanskje hevde at slike hendelser alltid har vært en del av historien. Mener de da at Jesus tok feil når han påstår at dette vil tilta og bli et tegn på hans komme?                                                                                                                      
På FN’s nylig avholdte konferanse om verdens- situasjonen, blir det stadfestet at den økende jordskjelvstatisikken, ikke kan tilskrives naturlige variasjoner eller mer effektiv rapportering.
Den samme konferansen erklærer at det samme gjelder hungersnød og prosent av verdens  befolkningen som til enhver tid sulter. Ei heller for-klarer normale varia- sjoner observerbare eks-treme værforhold.
En fersk utgave av Time Magazine har en hoved-artikkel om den ekstreme tørken i Australia som begynte i år 2002. Idag er det 2000 risbønner på dette kontinentet som for noen år siden tilsammen produserer 1.3 millioner tonn. De to siste årene er produksjonen tilsammen 18.000 tonn. Store deler av Australia ligger uttørket og ubrukelig. Verdens matvarekrise regnes nå som betydelig mer prekær enn en begynnende olje- og miljøkrise.
Aids-pesten i Afrika har nesten sluttet å bli nyhetsstoff. I vår del av verden er det sport og kjendiser som dekker forsidene i aviser og den kulørte ukepresse. Tegnene på at Bibelens profetier om Jesu gjenkomst skjer foran våre øyne, skjules for befolkningen. Aids-pesten står nå for hvert fjerde dødsfall globalt. I Afrika er denne pesten dødsårsak nummer 1. 30% av alle soldater i Sør-Afrika er smittet. Kenya har tapt 70 milliarder kroner på 6 år grunnet denne epedimien. 17 millioner mennesker er smittet der siden år 2000. Aids er også den største dødsårsak blant lærere i Afrika, noe som har forårsaket at over 100 grunnskoler er stengt de siste to årene i Kenya alene, fordi lærerne er døde. Mange bedrifter har sluttet å ansette personer som er under 50 år gamle. Hvert 10 sekund bli et barn HIV-smittet. 16 millioner barn i Afrika er nå for-eldreløse på grunn av Aids. Om 5 år er 1/3 av alle barn i Afrika foreldreløse. På et afrikansk universitet er 50% av studentene smittet. Aids går snart forbi svartedauen. De store dødstallene lammer industri og utdanning i flere afrikanske land og presser denne verdensdelen mange tiår tilbake i utvikling i forhold til resten av verden.

Spania tørker ut.                                                                                                                                                         I dette landet har grunn-vannet sunket så dramatisk over flere år, at bøndene flere steder har måttet gi opp. Det finnes ikke vann som gjør det mulig å dyrke. Ekspertene regner med at innen få år vil nedbørsmengden i Spania synke med opptil 40%. De spår matkrise og økonomisk samt politisk ustabilitet på grunn av krisen.

Hva sier Jesus til oss troende når disse naturkatastrofene vokser i omfang og FN definerer det ene året etter det andre som nytt katastrofeår? Dette er hans budskap:  “Lær en lignelse av fikentreet: Når grenene har fått sevje og bladene springer ut, da vet dere at sommeren er nær. Slik skal dere også, når dere ser dette skje, vite at han er nær og står for døren”, Mark. 13:28.29.

Britisk økonomi i vanskeligheter

Det er som en gresk tragedie. Du vet problemene kommer, men du kan ikke unngå dem. Denne kraftsalven kommer fra investor George Soros til Times Online. Soros sier til avisen at den engelske økonomien er fortapt. Investorlegenden beskriver tiden Storbritannia er inne i, som den verste økonomiske krisen siden børskrakket i 1929 og den verdensomfattende økonomiske krisen som fulgte på 1930-tallet. Jeg tror det kommer til å bli virkelig ille, fortsetter han. Du har boligboblen i Storbritannia. Huslånene er høyere her enn i USA, sier han til avisen. Han sier at markedet for bank og finans er større i forhold til økonomien i Storbritannia og at det bærer preg av det. I tillegg kommer beskatningen av utlendinger, den kommer på feil sted til feil tid, og det fører til skatteflukt. Man får høyere mat- og energipriser, og budsjettet tillatter lite rom for finanspolitisk vekst, sier investoren til Times Online. På avisens spørsmål om det er noe håp, svarer han at nedgangen vil komme gradvis, men at den vil vedvare lengre i Storbritannia enn i USA. Sentralbanken gjorde en dårlig jobb. Jeg tror ikke regjeringen er i stand til å forhindre problemene. Og jeg tror heller ikke det hadde hatt noe å si hvilket politisk parti som hadde sittet med makten, hevder Soros til avisen. (http://e24.no/boers-og-finans/article2444064.ece)

 


Tilbake:
opp
topp
 
Mens Vi Venter - Nr. 52 (16. årgang) 2 / 2008
Les hundrevis av artikler her:
http://www.mensviventer.no