Mens Vi Venter

 

 

Kjøtt?

Mat for endetiden inkluderer ikke kjøtt!

Den opprinnelige spiseseddelen Gud ga mennesket inneholdt ikke kjøtt. Etter vannflommen og en ødelagt jord, fikk menneskene tillatelse til å spise rene dyr. Etter at menneskene hadde fått tillatelse til å spise kjøtt, sank levealderen drastisk de neste 400 årene. Hadde dette noen sammenheng? I dag vet vi at for høyt proteininntak som i f.eks fra mye kjøttspising, fører til lavere levealder.  Det øker også sjansene for mer sykdom.

Inntak av mye rødt kjøtt øker risikoen for alvorlige sykdommer, viser en ny, stor studie publisert i VG.  ”Forskerne fra The US National Cancer Institute fant at de som spiste mest rødt kjøtt eller bearbeidet kjøtt hadde en høyere risiko generelt for å dø i løpet av en tiårs-periode.
I studien, som er publisert i Archives of Internal Medicine, deltok 545.653 kvinner og menn. Av disse døde 71.252 i løpet av den tiårs-perioden studien varte.

Selv om det også tidligere har vært hevdet at rødt kjøtt ikke er sunt, understreker ernæringsfysiolog Dagfinn Aune ved Universitetet i Oslo viktigheten av denne studien.”Dette er en veldig viktig studie, både på grunn av at den er så stor, men også på grunn av at den har så gode data om kosthold og andre viktige risikofaktorer”, sier Aune til VG.
Studien viste at et kosthold som inneholdt omkring 160 gram rødt eller bearbeidet kjøtt hver dag ga generelt høyere risiko for tidlig død, sammenlignet med dem som spiste en liten mengde, omkring 25 gram samme type kjøtt.I denne studien er storfekjøtt, fåre- og lammekjøtt og svinekjøtt definert som rødt kjøtt.
Bearbeidet kjøtt er kjøttprodukter som for eksempel bacon, pølser, hamburger og skinke”

Hold skinken unna matpakken, skriver VG noen måneder senere. En kreftorganisasjon maner foreldre til å la være å ha kjøttpålegg i matpakkene til sine unge håpefulle.    

I en undersøkelse av  61,000 mennesker, oppdaget forskere ved  Cancer Research UK fra Oxford som fulgte vegetarianere og kjøttspisere over 12 år, at risikoen for å få kreft i mage, blære eller blodkreft, var betydelig lavere dersom du var vegetarianer.
Blodkreft inkluderte da leukemi, myeloma og non-Hodgkin lymphoma ble også undersøkt. Risikoen for å få disse sykdommene var 45 % lavere for vegetarianere i forhold til kjøttspisere.

Noen studier viser også forbindelse mellom kjøttspising og brystkreft, kreft i mage og tarm, lymfekreft, blære og prostatakreft. Et studie av mere enn 500.000 middelaldrene og eldre amerikanere fant at de som spiste kjøtt som tilsvarte en liten hamburger hver dag, hadde 30% høyere risiko for å dø av hjertesykdom eller kreft i løpet av de 10 årene undersøkelsene varte.

Meticillinresistente Staphylococcus aureus (MRSA) er resistente mot viktige antibiotika og derfor vanskelig å behandle. Bakterien er kjent for å forårsake alvorlige sykehusinfeksjoner, men påvises nå stadig oftere utenfor sykehus. Det har nå vist seg at også dyr kan være kolonisert med MRSA og en særlig høy forekomst er funnet hos produksjonsdyr, særlig svin, i flere europeiske land. I USA dør 18.000 mennesker av denne infeksjonen hvert år. Det er flere enn dødsfall av AIDS i USA.
I USA er bakterien funnet i gris, kylling, biff m.m. I Nederland ble det gjennomført en studie på slakterier hvor det ble funnet at ca 40 % av grisene var MRSA-positive (de Neeling, 2007). Det er også påvist at svineprodusenter og veterinærer som jobber med svin, har økt risiko for å være MRSA-bærere.

For en del år siden kjente jeg en grisebonde i Danmark. Han fortalte at det var svært vanlig at grisene hadde kreft. Kreften ble imidlertid skåret bort og resten av kjøttet solgt i butikken. At dyret var sykt spilte ingen rolle. Å kaste hele grisen ble altfor kostbart for bøndene. . 

Fett fra dyr og dyreprodukter er nå også forbundet med den stadig økende risikoen for å få kreft i bukspyttkjertelen. Les mer her: Robert Cohen www.notmilk.com

Kilder:(http://vkm.no/dav/28addff717.pdf, Archives of Internal  MedicineNational Cancer Institute, VG 31.03.2009, 17.08.2009

 

 

En ny adventistundersøkelse foreligger i USA 

Denne undersøkelsen viser at dersom du lever som en adventist (kvinne) vil du gjennomsnittlig leve 4.4 år lengre enn personer som ikke har adventistenes livsstil. Er du i tillegg vegetarianer vil du leve 6.1 år lengre enn andre. Er du adventist og mann er det ennå bedre tall. Da vil den gjennomsnittlige levealderen bli 7.3 år mer enn den generelle befolkningen og er du vegetarianer og adventist vil du leve hele 9.5 år lenger enn andre.

Syke dyr i endetiden: At adventister lever sunt skyldes den store helsereformen på 1800-tallet og ikke minst adventpioneren Ellen G Whites kostholdsråd. I boken “Ministry of Healing” side 313 skriver hun at i endetiden vil en rekke sykdommer, inkludert kreft, være forårsaket av kjøttspising. Dyrene vil bli syke og mange av disse sykdommene vil kunne overføres til mennesker.
Ellen Whites 8 helsenøkler har vært ledende helseråd i over 100 år og bekreftes i dag av utallige undersøkelser som den beste livsstilen for å beholde en god helse.

Det er selvfølgelig fint å få leve lenge, men bak disse tallene er det også mange år uten sykdom og smerter, noe som teller mye for økt livskvalitet. Kvinner, viser undersøkelsen, får flere år sammen med sin mann, da sannsynligheten for at hun skal bli enke tidlig, er langt mindre. Gjennomsnittlig mister kvinner sine menn 5 år før hun selv dør. Hos adventister er denne forskjellen kun 2 år.
Trenger du et opphold på en helseinstitusjon som drives etter rådene i denne artikkelen og i tillegg inkluderer undervisning om en sunn livsstil?  Ta kontakt med: www.fredheim.org

 


Tilbake:
opp
topp
 
Mens Vi Venter - Nr. 55 (17. årgang) 2/ 2009
Les hundrevis av artikler her:
http://www.mensviventer.no