Mens Vi Venter

 

 

Flukten fra sannheten

Når Bibelen kommer i konflikt med våre egne meninger.

På Jesu tid.
Vi må regne med at de jødiske prestene på Jesu tid var overbevi ste om at de fulgte Guds vilje og adlød hans hellige lov. Samtidig kan vi ikke unngå å vite at noen av dem planla mord og spredte falske vitnesbyrd. Det kommer fram i evangeliene. Loven de mente at de adlød sier: ”Du skal ikke slå i hjel og du skal ikke si falskt vitnesbyrd mot din neste”, 2. Mos. 20:13.16. Er det mulig for oss svake mennesker å lure oss selv på den måten, tenker du kanskje. Ja, det er nok det og fenomenet er sannsynligvis også hovedårsaken til at det er så mange forskjellige trossamfunn på jorden, som alle er uenige med hverandre, mens de hevder å ha Bibelen som rettesnor.

Utfordringen som møter oss alle er hva vi gjør hvis vi får lys fra Guds Ord over sannheter som ikke er i harmoni med innholdet i våre egne tradisjoner, våre egne meninger eller kanskje det vårt eget kirkesamfunn kan ha vedtatt å være sann- het.

Augustin.
Denne katolske kirkes store teolog og morallærer, leste at Jesus sier at han ikke er kommet for å avskaffe loven, men for å oppfylle og derved leve i samsvar med den. Men pavekirkens behov for å skape avstand til jødene og deres bibelske sabbat, gjorde at den gode Augustin allerede hadde bestemt seg for at Guds lov kun var gitt til dette opprinnelige gudsfolket og derfor var en unødvendig og avskaffet byrde for kirken og de kristne. Hva gjorde den store teologen Augustin med dette paradokset? Det samme som mange andre har gjort før han og ennå flere dessverre etter hans tid.

Han konkluderte med at siden Bibelen hevder at Jesus sa at han ikke var kommet for å avskaffe loven når Augustin og kirken mente at Jesus absolutt kom for å avskaffe loven, så var det tre mulige forklaringer. (1) Jesus tok feil. (2) Jesus mente ikke det han sa men mente egentlig det motsatte av det han sa. (3) De som oversatte Bibelen har lagt til denne påstanden uten at det sto i grunn-teksten. Greit, er det ikke? Tanken at pavekirken og mennesket Augustin tok feil og hadde trukket gale konklu-sjoner som grunnlag for sin overbevisning, var utenkelig. Da må vi velge. Skal vi følge Augustin eller Jesus?

Benny Hinn.                                                                                                                                                  Denne mannen er en verdenskjent pastor innen trosbevegelsen. På et møte da han var på besøk i Oslo, kom han inn på teksten i Matt. 7:22.23 og sa i den forbindelse. ”Dette er en bibeltekst jeg ikke forstår”. Hva er skrevet i bibelteksten Benny Hinn ikke kunne forstå? Det er Jesus selv som sier det tilsynelatende uforståelige.”Mange skal si til meg på den dagen: Herre, Herre! Har vi ikke profetert i ditt navn, drevet ut onde ånder i ditt navn, og gjort mange kraftige gjerninger i ditt navn? Men da skal jeg åpent si til dem: Jeg har aldri kjent dere. Vik bort fra meg, dere som gjør lovløshet”, (bryter min lov.)                                                             
Hvorfor var dette så vanskelig for Benny Hinn å forstå? Jesus sier ganske enkelt at djevelen har makt til å utføre det vi med våre sanser opplever som unaturlige og uforklarlige tegn, undre og mirakler, og at han kan lykkes med det i kristne Jesus-troende miljøer som lærer at de kristne er løst fra å måtte lyde Guds lov. Med en slik teologi er det tydelig at Gud ikke kunne beskytte de troende fra å bli bedratt. Hvorfor er dette så vanskelig å forstå for evangelisten Benny Hinn? Årsaken er at denne profilerte forkynneren selv mener seg å utføre mirakler, tegn og undre i Jesu navn, samt at han hevder å drive ut onde ånder i det samme navnet, samtidig som han hevder at den troende ikke er forpliktet til å lyde alle Guds bud. Vi får inntrykk av at straks Jesu budskap konfronterer hans egen mening, tradisjon og ideer, velger Benny Hinn å holde fast ved sine meninger i stedet for å justere sin tro og lære slik at den er i samsvar med Jesu undervisning. Da er igjen valget ditt og mitt. Vil vi følge Benny Hinn eller Jesus? 

Et tegn på lojalitet.           
Bibelen lærer at sabbaten, den syvende-dagen i uken, ble gitt av Herren ved skapelsen som evig hvile- og tilbedelsesdag for alle mennesker til alle tider. Samtidig er denne dagen i Bibelen et tegn og merke på den troendes lojalitet til Gud (2 Mosebok; 31:13, 5 Mosebok 11:18, Jesaja 56:2.6) . Falske religioner som ville skape et alternativ til Israels Gud, begynte å tilbe solguden og kåret ukens første dag, søndag, til å være solgudens hellige dag som kontrast til Bibelens sabbat. Pavemakten adopterte denne hedenske helligdagen som sin hviledag og hevder at konflikten med sabbatsbudet i Guds lov er ukomplisert. Dette fordi paven, som Kristi stedfortreder på jorden, har myndighet og rett til å endre Guds bud og derved gjøre søndagshelligholdelse til et tegn og et merke på pavens overhøyhet.

Så kom reformasjonen og utfordret flere ubibelske katolske dogmer, men den endrede og hedenske hviledagen ble ikke utfordret av de fleste protestanter. Hvorfor? Neeeei – den er blitt en tradisjon, den er helligholdt av et flertall innen kristenheten, den skaper en behagelig avstand til jødene og den er en del av Guds lov – som vi ikke lenger behøver å bry oss om i nytestamentlig tid.  Da er det igjen tid for valg. Paven eller Bibelen?


Menneskets sjel.
                                                                                                                                  Bibelen lærer at mennesket er en sjel ikke at mennesket har en sjel. Mange steder i Skriften kan vi lese at ordet sjel i grunnteksten betyr menneske, skapning og person (1.Mos.2:7, 2.Mos 1;5, 1. Mos.12:5 -Nephesh). Vi kan også lese at bare Gud er udødelig (1.Tim.6:16) og at mennesket i høyeste grad er dødelig. Guds Ord lærer også at menneskets ånd ikke bærer dets personlighet og bevissthet, men kun er livspusten, livsånden eller livsprinsippet som gjør mennesket til en levende skapning eller sjel. Denne livskraften tar Gud tilbake når mennesket dør (1.Mos.2:7, Fork.12:7).
Og da er vel det greit, er det ikke? Men igjen har hedenske religioner produsert en ”teologi” som alternativ til Guds sannheter. Satans første løgn, uttalt i Edens hage da synden ble introdusert til denne verden var: ”Dere kommer slett ikke til å dø”. Også denne djevelske læren har pavemakten innlemmet i sitt trosrepertoar og tilbudt videre til protestantismen, som med få unntak tok imot også denne læren og gjorde den til sin egen. Mange mennesker i landet vårt, inkludert ikke få kristne, tror i dag at menneskets sjel er udødelig og at det er mulig å få kontakt med de avdøde. Satans falne engler rollespiller de avdøde og ”bekrefter” den ubibelske  læren    (Jes.8:19, 5 Mos.18:11). Spiritisme, åndemaning og New Age er konsekvenser. Da er igjen valget ditt. Vil du følge hedenske religioner eller Guds Ord?  

Kilde:  Augustin: The Writings Against the Manichaeans and Against the Donatists



Tilbake:
opp
topp
 
Mens Vi Venter - Nr. 57 (18. årgang) 2/ 2010
Les hundrevis av artikler her:
http://www.mensviventer.no